Termeni și condiții

Termeni utilizați

"Vânzătorul" reprezintă societatea comercială DVB Inventor SRL, proprietara site-urilor "receptoare.ro" și "tesla-robot.ro" "Utilizatorii" reprezintă persoanele fizice sau juridice care accesează site-ul "receptoare.ro" sau "tesla-robot.ro" indiferent de scopul acestora. Termenii "client" sau "consumator" desemnează persoana fizică sau juridică care a achiziționat sau urmează să achiziționeze produse comercializate prin intermediul site-ului "receptoare.ro" sau "tesla-robot.ro".

Condiții de utilizare

Utilizarea site-ului "receptoare.ro" sau "tesla-robot.ro" prin vizitarea paginilor acestuia și/sau achiziționarea produselor/serviciilor oferite, implică acceptarea termenilor și condițiilor prezentate în această pagină.

Încheierea contractului de vânzare cumpărare are loc în momentul emiterii facturii fiscale de către vânzător și nu la lansarea comenzii de către utilizator sau la primirea confirmării automate de plasare a comenzii.

Termenii și condițiile prezentate sunt parte integrantă a Contractului încheiat la distanță, inclusiv Certificatul de garanție emis de vânzător odată cu factura fiscală. Termenul de garanție este între 12 și 24 de luni, în funcție de tipul și destinația produselor.

DVB Inventor SRL nu garantează și nu își poate asuma răspunderea că informațiile prezentate pe site-ul www.receptoare.ro și "www.tesla-robot.ro" sunt în totalitate corecte, complete și/sau actualizate și nici că serviciile oferite prin acest site sunt accesibile permanent, neîntrerupte și fără erori. Prețurile, ofertele, situația stocurilor, specificațiile și/sau imaginile pot fi schimbate fără notificare prealabilă, acestea fiind prezentate doar cu titlu informativ. Produsele comercializate sunt produse noi, în ambalajul original al producătorului.

Prețurile sunt afișate exclusiv în Lei și conțin TVA.

Eventualele promoții prezentate pe site sunt valabile în limita stocului disponibil.

Transportul gratuit în condițiile afișate pe site se acordă numai clienților care efectuează comanda pe site și care nu beneficiază de alte discounturi.

Prețul produselor include timbrul verde și nu include costul de transport. Acesta poate fi consultat în momentul plasării comenzilor, înainte de confirmarea finală a acestora.

Livrarea produselor

Livrarea produselor comandate se face numai prin firme de curierat rapid. Termenul maxim de livrare este de 7 zile de la data confirmării comenzii.

Observațiile cu privire la posibilele probleme privind integritatea/cantitatea coletelor sau neconformitatea sumei solicitate de curier, se fac în momentul livrării direct pe AWB sau se întocmește un proces verbal de constatare și se refuză primirea și plata coletului. Orice reclamații ulterioare cu privire la aceste aspecte nu sunt luate în considerare de către vânzător sau curier. Produsele sunt comercializate și livrate însoțite de factură fiscală + certificat de garanție (în colet) și chitanța de la curier (dacă plata este făcută cash la livrarea prin curier).

Returnarea produselor

Produsele achiziționate la distanță se pot returna conform O.U.G. 34/2014. Renunțarea la cumpărare prin denunțarea unilaterală a contractului este aplicabilă doar consumatorilor clienți persoane fizice.

Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantul (prin poștă sau email) că dorește să renunțe la cumpărare, fără penalități și fără invocarea vreunui motiv, în termen de 14 zile de la primirea produsului. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, în termen de 14 zile de la denunțarea contractului, la aceeași adresă de unde au fost expediate.

Produsele returnate trebuie să fie în aceeași stare în care au fost livrate (în ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte și documentele care l-au însoțit). Nu se acceptă pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri, urme de folosire excesivă și/sau intervenții neautorizate, etc. DVB Inventor S.R.L. va înapoia contravaloarea comenzii în contul bancar al consumatorului, în cel mult 14 de zile de la data denunțării în scris a contractului, dar nu înainte de recepția produselor returnate. Suma înapoiată cât și condițiile de returnare nu includ cheltuielile de transport.

Consumatorul este responsabil doar în ce privește diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, ceea ce este diferit de ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționării produselor. În conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul 47: pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare a bunurilor, consumatorul ar trebui să le mânuiască și să le inspecteze în același mod în care i s-ar permite să o facă într-un magazin. Prin urmare, în timpul perioadei în care este permisă returnarea, consumatorul trebuie să mânuiască și să inspecteze bunurile cu grija necesară, fără alterarea in niciun fel a ambalajelor, etichetelor, produselor și accesoriilor acestora.

Produsele pot fi returnate la adresa: Str. Drumul Fermei Nr. 93B bis, Popești-Leordeni, Ilfov.